Moderne Stadstuin - Martijn Tillema
15494
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-15494,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Moderne Stadstuin

Plaats:
Oppervlakte:
Houten
80m2

In Houten hebben wij voor een bestaande woning de tuin mogen vernieuwen. De wens was om zowel een groot deel van de bestrating als de beplanting te hergebruiken. Daarnaast is het verlangen uitgesproken om een waterelement toe te voegen.

Wij hebben gekozen om een strakke vijverpartij te ontwerpen waar je vanuit de woonkamer mooi zicht op hebt. De vijver speelt ondanks haar bescheiden vorm een grote rol in de tuin. Verhoogde plantenbakken met een bijzonder waterstroompje verbinden het terras met de vijver. Een tweede plantenbak zweeft nonchalant boven het water. Een subtiel detail met veel effect. De bank met het waterstroompje is de blikvanger in de tuin. Middels scharnieren hebben de bewoners tevens de mogelijkheid om tuingereedschap netjes onder de bank op te bergen. De beplanting is rijkbloeiend. Door met grote groepen te werken is het onderhoud overzichtelijk en met groene tuinafscheidingen wordt de natuurlijke beleving versterkt.