Over Martijn Tillema - Tuinontwerpen en advies op maat
15389
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15389,bridge-core-3.0.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.4,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.1,vc_responsive

Over Martijn Tillema

Martijn Tillema Tuinontwerp & Advies

MARTIJN TILLEMA

Als kind zat ik uren bij mijn vader achterop zijn fiets. Mooie tochten door het diverse Gooische landschap. De bossen rondom Blaricum en Laren, het open weidelandschapachter Eemnes, de heidevelden rond Hilversum en Bussum en het waterrijke Huizen. Het groen, de ruigte, het pakte mij reeds als kleine jongen om mij nooit meer los te laten. De keuze om jaren later landschapsarchitectuur aan de Wageningen Universiteit te gaan studeren was een haast vanzelfsprekende.

Momenteel ben ik bijna twintig jaar werkzaam als landschapsarchitect en heb ik aan vele mooie opgaven mogen werken: van landschapsvisies, via parkontwerp tot inrichting van stedelijke centrumgebieden. Het liefst begeef ik mij op het raakvlak tussen de gebouwde omgeving en het groene landschap. Hier is de spanning optimaal, hier komen cultuur en natuur samen. Twee elementen die altijd voor voldoende inspiratie en aanknopingspunten zorgen.

Tegenwoordig fiets ik zelf met mijn kinderen door het Hollandse landschap. Ik ben mij bewust dat ik de juiste keuzes heb gemaakt, qua studie, qua vak. Maar de rand opzoeken zit in mijn karakter. De rand waar mens en omgeving, architectuur en landschap en massa en ruimte het meest zichtbaar samenkomen…. Daar wil ik zijn. Die plek is de tuin. Nergens komen zoveel tegenstellingen dichter bij elkaar dan in de tuin. En minstens zo belangrijk: nergens kom ik als ontwerper dichter bij de gebruiker te staan dan bij het maken van een tuinontwerp. En de gebruiker is voor mij een inspiratiebron op zich.

Ik zie elke tuin als een eigen identiteit, een eigen landschap en vooral een eigen beleving. Ik laat mij inspireren door de omgeving, de ondergrond, het eigene: de ziel van de plek. Dit geeft mij een basis vol kansen en uitdagingen.

Maar ik doe dit niet alleen. Het wordt uw tuin! We bespreken gezamenlijk de wensen, ideeën, sferen en kansen. We schetsen samen aan ruimtes, functies en belangrijke lijnen, liefst in de vorm van een scenariostudie. Is het gevoel goed, dan werk ik alles uit tot een conceptontwerp, wat voor u moet aanvoelen als uw plan: de tuinsfeer die u bedoelde, verrijkt met de ruimtelijke creativiteit van de ontwerper.

De materialen en vooral de beplantingen geven de tuin een natuurlijk gezicht, maken de seizoenen zichtbaar en zullen uw zintuigen prikkelen. De toevoeging van architectonische objecten en subtiele detaillering laten echter altijd de invloed van de mens –van ons samen- zien.

Spring achterop en beleef het mee!

Mijn portfolio downloaden?